Cicapanzió

Cat-O-Lodge:

Miért érné be kedvence kevesebbel, mint a legjobbal?

Cicánkat hosszabb távra, jelenlétünk nélkül másra bízni sokszor nehéz döntés, bizalmi kérdés.

A Cat-O-Lodge elsődleges célja cicapanzióiban, hogy a cicák a lehető legjobban érezzék magukat, majd a tartózkodást követően a gazdi boldogan vihesse haza kedvencét.

macskaagyban

Munkánkat nemcsak a kiváló környezet, de a cicákkal való szeretetteli bánásmód is jellemzi, amelynek hála a panzió valós élménnyé válik a cicák számára. Kiadós mozgást, szabadban, elkerített területen (Buda, Szentendre) történő játékot, szocializálást és szakszerű, hozzáértő gondozást biztosítunk, természetesen teljes ellátással.

Kérésre természetesen a gazdi által megadott tápot és – adott esetben – táplálék-kiegészítőket adjuk, és mindemellett persze figyelembe vesszük a cica egyéni igényeit, szokásait és megszokásait is. Mindezen adatot az ügyféllel történő találkozás alkalmával pontosan feljegyezzük, és annak megfelelően tartjuk és gondozzuk legjobb barátját. A panziók 0-24 órában felügyeltek és szükséges esetén – magától értetődően – állatorvost is biztosítunk.

Így töltjük az időt a Cat-O-Lodge cicapanzióiban

Fontos tudnivalók, ha cicánk közösségbe kerül (a kennelköhögéssel (bronchiseptica) kapcsolatban)

nobivac

Tekintettel arra, hogy panziónkban és napközinkben a cicák közösségbe kerülnek, és országosan évente 1-2 alkalommal járvány alakul ki, az alábbi információkat kérjük, szíveskedjenek figyelembe venni, és – saját belátás szerint – ennek fényében eljárni.

A kombinált oltás a kennelköhögés kialakulásáért felelős kórokozók csupán egy része ellen véd (szopornyica vírus, adenovirus, egyes oltások esetén parainfluenza vírus). Ennek kibővítéseként a Parainfluenza vírus és a Bordetella brochiseptica ellen olthatók a kedves cicavendégek.

Ez történhet injekciós úton (Pneumocat, alapoltás akár 4-6 hetes korban, 2-3 hét múlva ismétlő, majd évente emlékeztető) vagy (preferált) intranazális módon (Nobivac KC, akár 3 hetes kortól, védettség 3-4 nap alatt kialakul Bordetella ellen, évente kell ismételni).

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a védelem ellenére, a betegség jellegéből fakadóan (ritkább kórokozók is hordozhatók lehetnek), a minimális kockázat (és maximális higiénia) ellenére a cica cicaközösségben megbetegedhet. A betegség sokszor magától is elmúlik, akárcsak az embereknél a megfázás. Köhögéscsillapítókkal, gyulladáscsökkentőkkel, hurutoldókkal, vitaminokkal, immunerősítő szerekkel, esetenként antibiotikummal ugyanakkor a betegség lefolyása gyorsítható és a köhögési tünetek enyhíthetők.

Ismerje meg Magyarország legnagyobb fedett területű, legkorszerűbb cicapanzió, -kiképző és napközi központjait!